Mach 460 Best way to play mp3/ipod???

Curt

Well-known member
Joined
Sep 23, 2007
Messages
112
Reaction score
0
Ive searched without any huge success....anyone found a way to make their factory 03 cobra mach 460 sound system work well with ipod/mp3 player...of course im familar with fm modulated but have read bad reviews..anything else???
 

SBTerminator

Sales Manager
TCG Sponsor
Joined
Jan 31, 2010
Messages
1,419
Reaction score
18
Location
Chicagoland
I'm trying to find out myself. I contacted ABT and they don't have anything for our system. I have a friend that is an installer at a shop that is trying to find something that is plug and play for us.
 

hj16

Tasty!
Joined
Mar 1, 2004
Messages
9,815
Reaction score
0
Location
Queens
Subscribing

I would love to be able to hook up my phone/iPod to the car. Way less of a PITA than carrying CDs. I think ShelbyGuy had this done a few years ago...
 

03GEETEE

The "2V" of Chitown
Joined
Feb 26, 2007
Messages
1,150
Reaction score
0
www.pie.net

Everything you need to buy for under 100.00 will get you the parts needed to tap into your stock stereo and end up with an AUX input jack for your Ipod.

Youre welcome.

JTR
 

Curt

Well-known member
Joined
Sep 23, 2007
Messages
112
Reaction score
0
Spent quite a while on the phone with the people at www.pie.net and then went and pulled my car out of storage to confirm that they do not make anything compatable with the 03-04 cobra mach 460 6 disk factory cd player....so either their wrong or you are...can you tell me if you did this??
 

SBTerminator

Sales Manager
TCG Sponsor
Joined
Jan 31, 2010
Messages
1,419
Reaction score
18
Location
Chicagoland
Spent quite a while on the phone with the people at www.pie.net and then went and pulled my car out of storage to confirm that they do not make anything compatable with the 03-04 cobra mach 460 6 disk factory cd player....so either their wrong or you are...can you tell me if you did this??
Same here, was told they do not have anything for it. Even the guys from ABT said sorry, nothing for that system.. :dunno:
 

01Cobra

Johnny Cobra
Joined
May 3, 2006
Messages
7,617
Reaction score
20
We just put a PIE unit in 03GTGreen's car that has the IPOD connection. Sounds great. I have the auxillary connection one in my car so I can use my phones pandora, itunes library, and also have hands free phone ability.
 

Rotzs99

All SHOW no GO
Joined
Mar 16, 2006
Messages
4,684
Reaction score
0
Ford makes a part called TripTunes. Basically an FM Modulator but it attaches to the antenna and shuts off the frequencies you use (there are two of them available.) Since there is no outside interference the sound quality is great. It's under $50. You just have to splice into your stereo's power, mount an on/off switch which also has the 3.5mm stereo jack port, and plug the antenna in.
 

03GEETEE

The "2V" of Chitown
Joined
Feb 26, 2007
Messages
1,150
Reaction score
0
The Fail that came into this thread has left the building.

JTR
 

03GEETEE

The "2V" of Chitown
Joined
Feb 26, 2007
Messages
1,150
Reaction score
0
Spent quite a while on the phone with the people at www.pie.net and then went and pulled my car out of storage to confirm that they do not make anything compatable with the 03-04 cobra mach 460 6 disk factory cd player....so either their wrong or you are...can you tell me if you did this??
I am never wrong.

JTR
 

drenath

Low MPH - Rand Road Crew
Joined
Jul 25, 2005
Messages
1,115
Reaction score
0
I use the PIE adapter. It works pretty good. I think the problem with 'incompatibility' is the power source isn't there on our stereos so you have to wire it into your hard line. Don't wire the power to your foglamp switch though >< supposedly defroster is the way to go.

Only complaint I have is unrelated... I get nasty electrical noise down the line when I charge my zune or phone while I'm trying to listen to it at the same time.
 

Blinkstang

Well-known member
Joined
Jul 11, 2005
Messages
550
Reaction score
0
Location
Oak Lawn
I use the PIE adapter. It works pretty good. I think the problem with 'incompatibility' is the power source isn't there on our stereos so you have to wire it into your hard line. Don't wire the power to your foglamp switch though >< supposedly defroster is the way to go.

Only complaint I have is unrelated... I get nasty electrical noise down the line when I charge my zune or phone while I'm trying to listen to it at the same time.
In the PDF I have in my post linked above, just use ShelbyGuy's instructions for constant power.

Electrical noise sounds like a ground loop issue (i.e. use a ground loop isolator perhaps).
 

Curt

Well-known member
Joined
Sep 23, 2007
Messages
112
Reaction score
0
hmm...im not to computer literate...everytime I hit the link it says page cannot be displayed
 

ShelbyGuy

Turgid Member
Joined
Mar 26, 2004
Messages
5,231
Reaction score
0
I use the PIE thingie. Also, 03 and 04 head units are different and the dongle won't interchange between the two.
 

Flyn

Go ahead. I'll catch up.
Super Moderator
Donating Member
Joined
Mar 1, 2004
Messages
47,097
Reaction score
273
Location
Selling homes on the Gulf Coast of Florida
Smartest thing you can do is ditch the entire Mach 460 system. You will be much happier with a standard audio system than with the Mach 460 nightmare.
 

infidel0910

New member
Joined
Mar 24, 2011
Messages
1
Reaction score
0
Go to a best buy with an audio install center, they have something that works. Dont ask me what, i had it done like a year ago in north carolina. All i know now is, i flip a switch, and listen to my iphone or radio or cd player. Sorry for being so vague but my records of the install and purchase have been lost so i cant really provide any more info than i already have. Im sure if you call best buy and talk to the audio guy who does installs there, they should be able to help. I cant remember what the exact cost was but it was over $150.
 

01Cobra

Johnny Cobra
Joined
May 3, 2006
Messages
7,617
Reaction score
20
This is retarded. The 03 unit will work with the PIE unit. Its the Machs with the SAT button that wont.

Do you want the auxillary connection or an ipod connection? Let me know and I will tell you which one to order and can help put it in.

This is not that difficult. The incompatibility is wrong. My cd changer still functions with this adapter.

This is the only unit you should look at if you want to run an aux connection to the mach. It works flawlessly in my car.

Jesus.
 

03GEETEE

The "2V" of Chitown
Joined
Feb 26, 2007
Messages
1,150
Reaction score
0
This is retarded. The 03 unit will work with the PIE unit. Its the Machs with the SAT button that wont.

Do you want the auxillary connection or an ipod connection? Let me know and I will tell you which one to order and can help put it in.

This is not that difficult. The incompatibility is wrong. My cd changer still functions with this adapter.

This is the only unit you should look at if you want to run an aux connection to the mach. It works flawlessly in my car.

Jesus.
Give this man a beer for this very usefull post.

JTR
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Top Bottom