Jeff's 2005 Jew Canoe - 2005 2wd 5.3 EscaLAAAADE


Mr_Roboto

Doing the jobs nobody wants to
Donating Member
Joined
Feb 4, 2012
Messages
14,488
Reaction score
2,265
Location
Joliet
Aw shit I didn't see it's a 2WD 5.3. Throw some valve springs+7-10 PSI at it and call it a day I bet we'll all be moderately surprised at what it holds up to. If you feel frisky maybe a cam but I don't know that I'd spend the money personally. Walbro makes a "Hellcat" pump that's over 500lph if I remember right. I'd want to run some AN to the front to make that happen because I'd think the stock fuel lines risky back pressure wise but what the hell do I know.

https://sites.google.com/site/sloppywiki/sloppy-builds/jaimies-turbo-2007-silverado-1500-work-truck

 

Mr_Roboto

Doing the jobs nobody wants to
Donating Member
Joined
Feb 4, 2012
Messages
14,488
Reaction score
2,265
Location
Joliet
His wheels at least have the center caps more than I can say about mine. I told the wifey I want to get another set and she's like "In Joliet?!? Are you kidding?!" :rofl: :rofl:
 
OP
daturbosix

daturbosix

Forum Sponsor
TCG Sponsor
Joined
Mar 2, 2008
Messages
12,775
Reaction score
1,498
Location
Aurora
Aw shit I didn't see it's a 2WD 5.3. Throw some valve springs+7-10 PSI at it and call it a day I bet we'll all be moderately surprised at what it holds up to. If you feel frisky maybe a cam but I don't know that I'd spend the money personally. Walbro makes a "Hellcat" pump that's over 500lph if I remember right. I'd want to run some AN to the front to make that happen because I'd think the stock fuel lines risky back pressure wise but what the hell do I know.

https://sites.google.com/site/sloppywiki/sloppy-builds/jaimies-turbo-2007-silverado-1500-work-truck

i have a 04 LM7 that i crammed a SS2 bump stick, ls2 hd chain, and ported oil pump on, along with the PAC 1216(i think) springs.
 

Mr_Roboto

Doing the jobs nobody wants to
Donating Member
Joined
Feb 4, 2012
Messages
14,488
Reaction score
2,265
Location
Joliet
Good enough, throw it in and let it eat. Weld a set of manifolds up and throw something like a 76ish on there.
 

Shawn1112

Well-known member
Donating Member
Joined
Aug 4, 2010
Messages
10,883
Reaction score
5,573
Location
Streamwood
i went to look at a set of OE 22s in plainfield.. 700 bucks, dude said no peeling...
they were all peeled on the backs.. :rolleyes:
Not surprised, lol. Buddy just drove all the way to Detroit for a 88 Caprice. Guy told him in the phone the undercarriage was super clean and sent him pics. Drove all the way out to see it had holes in floorboards. My buddy said he must have sent pics of a different undercarriage lol.
 
OP
daturbosix

daturbosix

Forum Sponsor
TCG Sponsor
Joined
Mar 2, 2008
Messages
12,775
Reaction score
1,498
Location
Aurora
Cluster is fucked.
Went to fix the tach stepper motor and I know it's right, the board must be broken somewhere. It's clear someone else has been into it before me.

Maybe I'll find one of them cluster repair places local to try before I buy on ebay
 

Dasfinc

Mrrrrstang.
Joined
Sep 28, 2007
Messages
20,671
Reaction score
173
Location
Wheaton, IL
Cluster is fucked.
Went to fix the tach stepper motor and I know it's right, the board must be broken somewhere. It's clear someone else has been into it before me.

Maybe I'll find one of them cluster repair places local to try before I buy on ebay
Pretty sure Dasfinc Dasfinc has had success repairing these.
I have; and have spare parts here no less, I've fixed a handful of them.

daturbosix daturbosix what specifically did you attempt repair wise?
 
OP
daturbosix

daturbosix

Forum Sponsor
TCG Sponsor
Joined
Mar 2, 2008
Messages
12,775
Reaction score
1,498
Location
Aurora
I have; and have spare parts here no less, I've fixed a handful of them.

daturbosix daturbosix what specifically did you attempt repair wise?
another stepper died some time ago, this time for the tach, so i went in like anit no big thang.. and looks like there was some toastyness on the board around it.. i replaced anyway, but one "peg hole" wasnt taking the solider. so i bridged it(just like i had to do to the trans temp last year) and the tach still doesnt work. its gotta be something in the layers
 

Dasfinc

Mrrrrstang.
Joined
Sep 28, 2007
Messages
20,671
Reaction score
173
Location
Wheaton, IL
The Peg Hole part of the contacts can get burned REALLY easily or come-up.

You need a SIGNIFICANT bridge if you completely ruin that area or jack up the contacts.

Feel free to post up pics, maybe it will help others out.
 
OP
daturbosix

daturbosix

Forum Sponsor
TCG Sponsor
Joined
Mar 2, 2008
Messages
12,775
Reaction score
1,498
Location
Aurora
that would mean ive gotta take it out and apart again! :LOL:

yeah, the bridge, i twisted a few strands of wire together and went peg to peg... you know that like 3/4" or so...
 

Mr_Roboto

Doing the jobs nobody wants to
Donating Member
Joined
Feb 4, 2012
Messages
14,488
Reaction score
2,265
Location
Joliet
Figured they weren't what you were going for but was worth a shot. Was looking for some 255 60 15s or similar with some tread on them.
 

Yaj Yak

Harbor Master
Donating Member
Joined
May 24, 2007
Messages
96,124
Reaction score
9,293
i just looked for wheels for this for about 8 minutes and didn't find any so i apologize.
 
OP
daturbosix

daturbosix

Forum Sponsor
TCG Sponsor
Joined
Mar 2, 2008
Messages
12,775
Reaction score
1,498
Location
Aurora
i just looked for wheels for this for about 8 minutes and didn't find any so i apologize.
so ive blocked the two or three guys that seem to "deal" these gm 6x5.5 wheels on facebook.

now there is almost nothing that comes back in my search! :LOL:
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Top Bottom