RedBeard’s 2018 GTI


Turtle

Addict
Joined
Mar 21, 2011
Posts
794
Reaction score
46
I scheduled an oil change for mine yesterday online, I had to go through 4 dealers before I found one with availability next week.
Who was free?

I called around for some maintenance and it’s like 2 weeks out. I gave up.
 
OP
RedBeard

RedBeard

TCG Elite Member
Joined
Apr 19, 2009
Posts
2,655
Reaction score
832
Location
Windsor, CO
Ive had my IE intake since like 17? Flawless usage so far.
The foam they included for the front of the air box where it rests on the fan shroud fell off in the first week or two so it’s always knocked on start up. But finally used that crappy secondary air filter mount that tweaks the hose under the air box and that seems the be causing the constant rattling now. Looks like they’ve addressed all these issues with the newer design. Would be cool if they had an upgrade program.
 

DanJ

>
Staff member
Moderator
Donating Member
Joined
May 25, 2007
Posts
31,256
Reaction score
4,883
Location
Aurora
This Integrated Engineering CAI is absolute dog shit. I see they changed the design on the current offering but the Gen 1 intake knocks on start up and rattles whenever the A/C is on and I’m idling.
the open one? I’ve never had an issue, but I have BFI mounts too. Could the code have anything to do with that little secondary air injection filter setup? I have never got that code but seems weird it would be oil change related.
 
OP
RedBeard

RedBeard

TCG Elite Member
Joined
Apr 19, 2009
Posts
2,655
Reaction score
832
Location
Windsor, CO
the open one? I’ve never had an issue, but I have BFI mounts too. Could the code have anything to do with that little secondary air injection filter setup? I have never got that code but seems weird it would be oil change related.
Code seems to have gone away since I pull the oil cap off and wiped down the seal and reinstalled. That seems to be the common fix from what I was finding. I was a little conference when. I found a YouTube video linking that code to a bad rear main seal letting air in lol.
 
OP
RedBeard

RedBeard

TCG Elite Member
Joined
Apr 19, 2009
Posts
2,655
Reaction score
832
Location
Windsor, CO
Yeah I have the original open version. The new one looks a lot nicer with the air box using the whole front air dam and has the secondary air mount on the elbow instead of off on its own filter.
 

DanJ

>
Staff member
Moderator
Donating Member
Joined
May 25, 2007
Posts
31,256
Reaction score
4,883
Location
Aurora
weird. I have the same one. The grommets are a bitch to get onto the mounting posts but mines been tight.
 

blue-sun

TCG Elite Member
Joined
Nov 10, 2020
Posts
1,571
Reaction score
1,543
Location
Yorkville, IL
Who was free?

I called around for some maintenance and it’s like 2 weeks out. I gave up.
T Turtle Hawk VW in Joliet had availability about a week out when I scheduled mine. I did it online through their service site. Hilary was my advisor, she was good. My wife's Edge/Explorer service advisor at Ford has a GTI and that's where he goes for service.
 
OP
RedBeard

RedBeard

TCG Elite Member
Joined
Apr 19, 2009
Posts
2,655
Reaction score
832
Location
Windsor, CO
weird. I have the same one. The grommets are a bitch to get onto the mounting posts but mines been tight.
Im sure if I add some foam to the front where the metal is just resting on the fan shroud that’ll fix most of the issue. But I’ll have to look into the secondary air filter as that is a terrible mounting setup bending the tube and sandwiching it under the air box. Maybe I’ll take it back out and just zip tie it to something.
 

DanJ

>
Staff member
Moderator
Donating Member
Joined
May 25, 2007
Posts
31,256
Reaction score
4,883
Location
Aurora
I wonder if my stiffer mounts is why I’ve never noticed that.
 
OP
RedBeard

RedBeard

TCG Elite Member
Joined
Apr 19, 2009
Posts
2,655
Reaction score
832
Location
Windsor, CO
Dealer still can’t find a coolant leak. I wonder if a call to VWOA would do anything or I’ll just deal with the burning coolant smell until I sell this turd.
 
OP
RedBeard

RedBeard

TCG Elite Member
Joined
Apr 19, 2009
Posts
2,655
Reaction score
832
Location
Windsor, CO
Yeah, that shits annoying. Reminds me of my 99 Taurus. Maybe they can give me a free gallon of coolant if they want to admit that’s standard operation lol.
 
OP
RedBeard

RedBeard

TCG Elite Member
Joined
Apr 19, 2009
Posts
2,655
Reaction score
832
Location
Windsor, CO
The low light came on at 10k and again at 25k. It’s mostly the smell that I hate, any time the windows are down you can smell it.
 

blue-sun

TCG Elite Member
Joined
Nov 10, 2020
Posts
1,571
Reaction score
1,543
Location
Yorkville, IL
I remember my GLI would loose coolant pretty regulalry. Took it to the dealer the first time because I got a low coolant warning and I was about 8 mins away. They topped it off for me and told me not to worry about it. I bought a gallon of Pre Mixed "European Car" coolant and would top it off every couple of months when I'd do an oil change. Still have the same gallon in my garage.
 

blue-sun

TCG Elite Member
Joined
Nov 10, 2020
Posts
1,571
Reaction score
1,543
Location
Yorkville, IL
Man, you guys have really been on me about my car being broken. Remind me to take steamy taco bell dumps on all of you the next time something breaks.

Also, your point is valid.
How I picture Mook right now. We (I) feel horrible for you bro, just some good ole fashion joshing, bro.

 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Top Bottom