orifice tube replacement

Alacran

GM fanatic
Joined
Jan 18, 2009
Messages
1,120
Reaction score
0
Location
Chicago
anyone know who can help with replacing the orifice tube?

compressor is running, pressure is high on the low side port, but ac is not cold.

engine running AC on




engine off


fluid


TIA
Nic
 
Last edited:

Turbocharged400sbc

Welllllllllll ya knowwwwwww.....
Joined
Jun 16, 2007
Messages
26,499
Reaction score
12
Location
hangover park IL
high low side pressure would indicate the orifice tube is not installed, or the compressor took a dump.

what was high side at?
 

Alacran

GM fanatic
Joined
Jan 18, 2009
Messages
1,120
Reaction score
0
Location
Chicago
if that is correct than wrong assumption on my part...i do not have equipment to check the high side...

James - anyone you recommend to take a look at the AC system?

TIA
 

Ti28

Cupcake
Joined
Jan 23, 2013
Messages
9,482
Reaction score
28
Location
Bartlett
high low side pressure would indicate the orifice tube is not installed, or the compressor took a dump.

what was high side at?
Was gonna ask, what's the high side say.

Need to know high and low side pressures to determine the issue.
 

jdredd

Well-known member
Joined
Jan 29, 2014
Messages
673
Reaction score
0
For me it was just a good old fashion leak somewhere each time.
Had to dye test it and replace seal(s) that leaked...

Eventually will just quit working all together.

Once was seal on the AC compressor.

Other time it was seal for connector to the dryer.
 

98GrandPrixIraqVet

Well-known member
Joined
Jan 26, 2015
Messages
14,060
Reaction score
74
Location
Nowheresville North Dakota
fucking hate the AC systems on these cars 3 of the 7 ive owned didn't have working AC when I bought them and 1 is just a caged roller so im 50% my S1x E85 car needs orifice tube dryer compressor whole shebang..... FML almost forgot it even needed it all done.
 

Alacran

GM fanatic
Joined
Jan 18, 2009
Messages
1,120
Reaction score
0
Location
Chicago
i uploaded pictures...showed the pictures around and now i am thinking it is something else...plugged or dirty evaporator

thoughts?

Nic
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Top Bottom