Lithium battery voltage issue

N20GT

Plz place 3,000 kudos here. kthx
Joined
Sep 6, 2006
Messages
47,118
Reaction score
394
Location
Crown point, IN
I'm curious if anyone here has ever had this happen. I bought an earthx lithium battery for the bike, as well as the specific tender you have to use for a lithium battery. Charged it up, it's all good, reading just under 13 volts at full charge.

Turn the key on the bike and the fuel pump doesn't kick on and it's acting like there isn't much juice. Read the battery, 11.5 volts and losing about a hundredth every second or two. OK

Try to start the bike and get nothing. Dash dies, no power. Read the battery again....2 volts.

Try the key again, still no power, still 2 volts.

Let it sit for a minute...read the battery...12 volts. Turn the key on, dash lights up, and the same process repeats.

I don't know much about electrical stuff but this was weird AF to me. How it went from 12 volts, to 2 volts, then back up to 12, made no sense.
 

1quick

Well-known member
Donating Member
Joined
Jan 29, 2008
Messages
19,784
Reaction score
255
Location
coal city
Sounds like some type of short, I would assume the wire causing it would be smoking though if that were the case, you could have someone load test it possibly a bad battery
 

tinfoilhat

TCG Conspiracy Lead Investigator
Donating Member
Joined
Jul 8, 2007
Messages
38,233
Reaction score
683
Location
Riding the Hubble
Short or bad battery.

If its draining like that with no load, its probably bad.
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Top Bottom