• Hi Guest, welcome to TCG 2.0. Please refer to the FAQ in User Support before you do anything else. It will make the transition MUCH easier.

    IF YOU ARE SEEING AN "OOPS" ERROR PAGE, IT IS LIKELY BECAUSE YOUR BROWSER HAS NOT UPDATED YOUR CACHE. YOU CAN EITHER CLICK FORUMS AT THE TOP LEFT OR VISIT THECHICAGOGARAGE.COM AND BOOKMARK THAT. - Love, Mook

Is it safe?

jk99gtp

Well-known member
Joined
Nov 15, 2008
Messages
851
Reaction score
0
To add the oil supplied with my Magnuson Snout w/GM oil? I want to add some to see if it quiets the noise I've been getting since putting it on...Just want to make sure its all good before something else goes wrong..

Thanks!

Joel
'99 GTP
 

CoolGTX

let sleeping dogs lie
Joined
Nov 17, 2008
Messages
3,241
Reaction score
0
Location
Hotel 4 Dogs
did you re-use your Old coupler? If so, i'd have to say it is Shot

you can get a new one from zooomer.

dont use motor oil, ONLY supercharger fluid
 

jk99gtp

Well-known member
Joined
Nov 15, 2008
Messages
851
Reaction score
0
Thanks for the reply,

I used the coupler that came with the Mag Snout. Perhaps it was shot to begin with, but before we put the snout back on we tested it and it seated fine..The old coupler is still attached to my old snout..

Like I said before..Its not a rattling sound or anything, just sounds like a teapot whistling and seems to climb up on the rpms until obviously I cannot hear it anymore since the CAI overshadows it. I dont believe I have any vac leaks (idles around 18hg and when I let of the gas in drive it goes to around 20hg) and boost stays constant around 11-11.5 psi, I also have been checking for oil leaks from the snout religiously but dont see anything out of the ordinary...

Maybe if I have sometime tommorow I'll try to pinpoint exactly where its coming from..I guess I will stop by the dealership in the afternoon or so and pick up a bottle of SC oil, since I am not sure whether I can use the SC oil that came with the Magnuson snout kit..

Thanks!!

Joel
'99 GTP
 

CoolGTX

let sleeping dogs lie
Joined
Nov 17, 2008
Messages
3,241
Reaction score
0
Location
Hotel 4 Dogs
Originally posted by jk99gtp@Nov 21 2003, 08:47 PM
Thanks for the reply,

I used the coupler that came with the Mag Snout. Perhaps it was shot to begin with, but before we put the snout back on we tested it and it seated fine..The old coupler is still attached to my old snout..

Like I said before..Its not a rattling sound or anything, just sounds like a teapot whistling and seems to climb up on the rpms until obviously I cannot hear it anymore since the CAI overshadows it. I dont believe I have any vac leaks (idles around 18hg and when I let of the gas in drive it goes to around 20hg) and boost stays constant around 11-11.5 psi, I also have been checking for oil leaks from the snout religiously but dont see anything out of the ordinary...

Maybe if I have sometime tommorow I'll try to pinpoint exactly where its coming from..I guess I will stop by the dealership in the afternoon or so and pick up a bottle of SC oil, since I am not sure whether I can use the SC oil that came with the Magnuson snout kit..

Thanks!!

Joel
'99 GTP
did you pull off the WHOLE BLOWER? Did you torque it down correctly? How much S/C fluid did you put in after the mag snout? Was it a clear bottle, or a small blue bottle from GM? If it was a little blue GM bottle, you need 2, if it was the big clear bottle from Magnusen, thats all you need. Was the fluid to the bottom of the fill hole, even with the bottom of the threads for the plug? Thats where it should be.
try another pulley size bigger and see if the noise changes or stays the same. Take off the S/C belt, and wiggle the pulley back and forth, to se if you can feel any slop in the coupler.
 

jk99gtp

Well-known member
Joined
Nov 15, 2008
Messages
851
Reaction score
0
Yeah we pretty much followed everything to a "T". We removed the snout only, bolts torqued down to 20ft/lbs, used GM supercharger oil (2 bottles), etc etc. I will hafta find sometime this weekend and test somethings to see if I can quiet her down.

The car runs great and everything seems to be normal, just sounds like I have electrical interference under the hood and it gets annoying to the ears after while LOL..

Appreciate the reply!

Joel
 

BumpinGTP

Well-known member
Joined
Jan 20, 2009
Messages
4,208
Reaction score
0
Location
South Suburbs
Take off the S/C belt, and wiggle the pulley back and forth, to se if you can feel any slop in the coupler
doesnt seem like a coupler problem, when mine went bad it was more of a clunking sound, i'd say make sure everything is torqued down right
 

alexgtp

Well-known member
Joined
Aug 3, 2007
Messages
2,272
Reaction score
0
NO!!!! Should of not followed those directions!!!

COuld of saved yourself 2 hours!!

ALl you needed to do was drain the SC SNOUT. Remove the 10 bolts and replace the old snout with the new MAG snout.
 

CoolGTX

let sleeping dogs lie
Joined
Nov 17, 2008
Messages
3,241
Reaction score
0
Location
Hotel 4 Dogs
Originally posted by alexgtp@Nov 24 2003, 11:49 AM


ALl you needed to do was drain the SC SNOUT. Remove the 10 bolts and replace the old snout with the new MAG snout.
I believe he said, just the snout... :huh:
 

jk99gtp

Well-known member
Joined
Nov 15, 2008
Messages
851
Reaction score
0
hehe, when I said I followed everything to a "T" I should've said in terms of torquing the bolts down, etc. I only removed my old snout and replaced with new for the install...I did rip a portion of the gasket under the snout when I was removing the old snout, it was a very small part however and the rest of the gasket still sticks out of the supercharger/manifold...

Dunno, maybe its just normal..Won't know until I can get another opinion!

Thanks,

Joel
'99 GTP
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Top Bottom