Got Issues Again :/

PNSH3R

Well-known member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
313
Reaction score
0
Took the car out for a spin yesterday, to get some dust off of it and clean out the pipes. Didn't get on it much, but once on the way to the store. No issues at all. Got out of the store, started it up and started driving home. Leaving from the stop light car just bucked like crazy on me. It would just fall on it's face for a second and then buck like wild.
So after a few episodes of this I figured that it only happens when I start seeing boost. As soon as the car would go into boost it would completely fall on it's face.
I pull out the Xcal & datalog & I see that FRP is around ~16 psi and as soon as I give it gas it would srop down to 0. I threw a p0148 code (severely restricted fuel line, filter, etc). I have just recently done a PPRV delete and changed out the filter as well....SO, I am thinking that it is the FRPS. I order a new one, install it and same problem is still there. Same readings, and even while at IDLE, when revving it up, - if I floor it it just dies out on me.

Any ideas and suggestions are more than welcome.
 

Flatliner

I'm kind of a big deal...
Joined
Mar 3, 2004
Messages
35,000
Reaction score
0
you have someone near by that you can just switch yours out with to see if that is the issue?
 
OP
P

PNSH3R

Well-known member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
313
Reaction score
0
I just got in a brand new FPRS this morning. Exact same readings. :/ I am really starting to think that maybe one of the fuel hoses (from the PPRV delete) either kinked or could be busted again.
What is my FRP supposed to be at at idle? Because even at idle it is idling rough and fuel pressure fluctuates between 11-16 psi...
I am just so dreading dropping a full tank of fuel again. Pull all the fuel out, drop it, .. blah blah blah blah blah... and I put less than 500 miles on the car this year.
Really thinking about selling it.
 
OP
P

PNSH3R

Well-known member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
313
Reaction score
0
Found the problem. Damn fuel hose popped off of the fuel pump :/ I tightened the hell out of it the first time so this time I doubled up on all hose clamps. Really thinking about switching out to the Fore Fuel hat & some GT fuel pumps over the winter.
 

Zack

4 Doors 4 Life
Joined
Mar 21, 2004
Messages
6,295
Reaction score
5
Location
NW Indiana
If you used a worm clamp, thats the problem.
Gotta use the special Fuel injector clamps.

Also, there is a value in the tune you can change to keep the pump on all the time to drain the tank.
 
OP
P

PNSH3R

Well-known member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
313
Reaction score
0
thanks for the info. I did not use worm clamp. I used ones like in the pic below. I am just a bit curious now what is causing those extreme pressures. Not sure if you remember my previous post where I straight up blew up the original hoses that connect PPRV to the pumps.
I figured that FRPS failed & computer ramped up the pumps thinking that the pressure is actually low. This time FRPS did not go bad at all. (I guess at least now I have a spare FRPS in the car).
Werd....
Either way I will be putting on a whipple in the spring and then get Bob to retune it. Might as well swing for the Fore hat & GT Pumps while I am at it just so I do not have to worry about it anymore.
[Media]http://commonwealthinc.ca.c9.previewyoursite.com/ESW/Images/2123_fuel_line_clamps.jpg[/Media]
 
OP
P

PNSH3R

Well-known member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
313
Reaction score
0
carnage from the last time...


[/QUOTE]
 

Zack

4 Doors 4 Life
Joined
Mar 21, 2004
Messages
6,295
Reaction score
5
Location
NW Indiana
Have you tested the PRVV? It CAN fail and not release pressure.
 
OP
P

PNSH3R

Well-known member
Joined
Mar 7, 2008
Messages
313
Reaction score
0
I took it out after the first time it happened. Ordered the PPRV delete kit from Lethal & installed it. I tried looking for the hose locally but nobody had it in stock - so I just got it from lethal.

Now, this is 2nd time I had to drop the tank for this issue. I am going to get the KB disc for the meantime - hopefully save me a few $$$ on the FRPSs.... The worst of all is that I seem spending more time turning the wrench on this thing than actually driving it. I've put less than 500 miles on this thing this year.
 

Zack

4 Doors 4 Life
Joined
Mar 21, 2004
Messages
6,295
Reaction score
5
Location
NW Indiana
I took it out after the first time it happened. Ordered the PPRV delete kit from Lethal & installed it. I tried looking for the hose locally but nobody had it in stock - so I just got it from lethal.

Now, this is 2nd time I had to drop the tank for this issue. I am going to get the KB disc for the meantime - hopefully save me a few $$$ on the FRPSs.... The worst of all is that I seem spending more time turning the wrench on this thing than actually driving it. I've put less than 500 miles on this thing this year.
People that work on their own cars always drive them the least.
Welcome to the club!
 

Create an account or login to comment

You must be a member in order to leave a comment

Create account

Create an account on our community. It's easy!

Log in

Already have an account? Log in here.

Top Bottom