Forum Register TCG Mobile Casino Live Posting Feed Garage Arcade Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   The Chicago Garage > The Garage > TCG Technical

User Tag List

Like Tree1Likes
  • 1 Post By Ti28

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 12-03-2014, 03:34 PM   #1
 
Angus's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bentonville, Arkansas
Posts: 11,598
Casino cash: $18294814
2.70 per day
Default I know, set it on fire and be done with it... Caddy accel problem

My SRX just started yesterday to show some weird symptoms. After driving for a short bit, when I am stopped and then try to accelerate, the car barely moves. I can have it floored and the first couple seconds it'll creep forward. Then it will get moving all of a sudden and will accelerate like normal. It only does this from a stop and the rest of the time driving at speed is normal.

There's no ECU codes, no noises or shudders, and I can't seem to find anything online on it.

I noticed, but might just be in my head, but the exhaust note sounds weirdly muffled when this happens and I think I smell unburned fuel. Not overly noticeable and I don't know if it's just me being hypersensitive about noticing things when this happens.

It's a ly7 3.6 (non DI) with a 5l40-e trans.

Thanks in advance for any help.
__________________
2006 Saab 9-3 2.0T
And a minivan....
Angus is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 03:37 PM   #2
Me & Dead Owls Don't Give a Hoot.
 
BeerOrGasoline's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: New Lenox, IL
Posts: 3,533
Casino cash: $80514
0.93 per day
Default

calling @BOPC_Fan
__________________
-Dan
2015 Ford F150 Lariat 3.5L EcoBoost *Livernois'd*
2006 Ford Mustang 4.0L
2011 Harley-Davidson Iron 883
2017 Polaris Sportsman 570 SP
1998 Yamaha SRX700

"It's a gallon of gas or a cold six-pack"
BeerOrGasoline is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 03:37 PM   #3
 
Intel's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Palatine
Posts: 4,716
Casino cash: $32592525
1.33 per day
Default

Sounds like the ecu isn't getting a signal from the TPS that you are hitting the throttle. But that is just a very off the cuff guess.
Intel is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 03:50 PM   #4
. .
 
boostedguy05's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 20,596
Casino cash: $23723000
6.57 per day
Default

how many miles?

clogged cat?
__________________
Quote:
Originally Posted by Mike K View Post
You're either a barely functioning idiot or you're a brilliant genius. I must study you.
boostedguy05 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 04:47 PM   #5
I haz dat teddy bear smile.
 
10sec's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 23,019
Casino cash: $89178925
5.74 per day
Default

Kind of sounds like the throttle motor is slow from closed position. Maybe it's mucked up with some nasty shit stuff and getting stuck? Also sounds like the computer is giving the motor the proper fuel to go with a throttle that's supposed to be wide open, but it's not. My first response would be to not floor it when it's happening and pull the intake off and see if there's a bunch of sticky shit where the throttle blade is.
__________________
2005 S2000
10sec is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 04:53 PM   #6
 
BOPC_Fan's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Palos Park
Posts: 31
Casino cash: $4912500
0.02 per day
Default

What year? I work at a Cadillac dealer and there is a recall for that if it is the same issue. All it should need is an ECM and TCM reflash and you're set.
BOPC_Fan is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 05:08 PM   #7
 
Angus's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bentonville, Arkansas
Posts: 11,598
Casino cash: $18294814
2.70 per day
Default

Quote:
Originally Posted by boostedguy05 View Post
how many miles?

clogged cat?
110k

Would a clogged cat only affect acceleration from a stop and for a couple seconds?
Angus is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 05:09 PM   #8
 
Angus's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bentonville, Arkansas
Posts: 11,598
Casino cash: $18294814
2.70 per day
Default

Quote:
Originally Posted by BOPC_Fan View Post
What year? I work at a Cadillac dealer and there is a recall for that if it is the same issue. All it should need is an ECM and TCM reflash and you're set.
2004. Are you able to check or do I need to take it into the dealership to find out?
Angus is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 05:15 PM   #9
 
BOPC_Fan's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Palos Park
Posts: 31
Casino cash: $4912500
0.02 per day
Default

Send me your VIN and i can look it up. Im at work right now
BOPC_Fan is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 05:24 PM   #10
 
Angus's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Bentonville, Arkansas
Posts: 11,598
Casino cash: $18294814
2.70 per day
Default

PM sent.
Angus is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 06:10 PM   #11
 
BOPC_Fan's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Palos Park
Posts: 31
Casino cash: $4912500
0.02 per day
Default

Okay so, bad/good news is you have no open recalls. First off, when did this start happening? And did you do or have any work done to it recently?
BOPC_Fan is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 06:16 PM   #12
Cupcake
 
Ti28's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
Location: Bartlett
Posts: 9,477
Casino cash: $1741519
4.00 per day
Default

Try cleaning the MAF, TB and tune up?
SaturdaysGS likes this.
Ti28 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 07:09 PM   #13
 
rz79's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,586
Casino cash: $11184090
0.98 per day
Default

Angus- I have a buddy that's a service writer at Ettilson.. If you want his name it might not hurt seeing if he can "help".
__________________
Im good at making money, im even better at spending it...
rz79 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2014, 07:10 PM   #14
 
rz79's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,586
Casino cash: $11184090
0.98 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Angus View Post
My SRX just started yesterday to show some weird symptoms. After driving for a short bit, when I am stopped and then try to accelerate, the car barely moves. I can have it floored and the first couple seconds it'll creep forward. Then it will get moving all of a sudden and will accelerate like normal. It only does this from a stop and the rest of the time driving at speed is normal.

There's no ECU codes, no noises or shudders, and I can't seem to find anything online on it.

I noticed, but might just be in my head, but the exhaust note sounds weirdly muffled when this happens and I think I smell unburned fuel. Not overly noticeable and I don't know if it's just me being hypersensitive about noticing things when this happens.

It's a ly7 3.6 (non DI) with a 5l40-e trans.

Thanks in advance for any help.
I know nothing of auto repair but... Plugged cats/broken cats?
rz79 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 04:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
no new posts