Forum Register TCG Mobile Casino Live Posting Feed Garage Arcade Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   The Chicago Garage > The Garage > TCG Technical

User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 08-11-2014, 07:47 AM   #1
 
Blownbyyou's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,605
Casino cash: $696048
0.63 per day
Default 2005 audi a4 3.0

Does anybody know anything about these cars? Last night I got a call from my wife's friend saying her car wouldn't start. I decided to be nice and head over there.

I get there and find out her father was installing a new wiper arm and accidentally touched the arm to the positive terminal of the battery and created a short.

So I continue to dive in and find the fuel pump fuse is dead. Replace that and still nothing. So I then go to the fuel rail and check for fuel, and nothing no fuel no pressure not even a dribble. So I go back to pump and test the voltage there and it's around 3 volts.

My next logical step is the relay but I wanted to get other peoples opinions.
Blownbyyou is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 11:33 AM   #2
 
lastls1's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 9,767
Casino cash: $62787200
4.56 per day
Default 2005 audi a4 3.0

Audi's and German cars in general are electrical nightmares. I would start with the simple cheap things like you are already doing. 3v is obviously low for a pump. Hopefully it is something very simple, however a small mistake can cost you a computer if the fuses or that circuit couldn't protect it fast enough.

And that is not cheap..... Does the vehicle have spark? I know u already said no fuel pressure but when it cranks are the plugs at least sparking?

Last edited by lastls1; 08-11-2014 at 11:34 AM Reason: js
lastls1 is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 04:27 PM   #3
 
Blownbyyou's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,605
Casino cash: $696048
0.63 per day
Default

I didn't check for spark, I was assuming no fuel illustrates the problem....
Blownbyyou is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 04:36 PM   #4
 
lastls1's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 9,767
Casino cash: $62787200
4.56 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Blownbyyou View Post
I didn't check for spark, I was assuming no fuel illustrates the problem....

It's possible especially if it turns out to be a shorted computer or something that both could be inop. I would of course attack the problem you know is bad first. Not sure if a wiper motor and fuel pump would be connected circuit wise..... Stranger things have happened though
lastls1 is online now   Reply With Quote
Old 08-11-2014, 06:30 PM   #5
 
Blownbyyou's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,605
Casino cash: $696048
0.63 per day
Default

He did have the wiper arm bolted on and then touched the positive terminal of the battery...
Blownbyyou is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
no new posts