Forum Register TCG Mobile Casino Live Posting Feed Garage Arcade Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   The Chicago Garage > The Garage > TCG Technical > The Blue Oval > Marauder Tech

User Tag List

Like Tree7Likes

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-08-2013, 09:31 PM   #1
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Supercharger startup fail

I buttoned up everything today and I fired the car up and no good. It won't idle, it has a horrible miss, it smooths out as it revs up to try to stay alive but it will barely run. The pass side pcv is holowed out, and the drivers side is hooked up to the back of the blower. The car sounds like its running on 4 spark plugs. I pulled a plug out and it was covered in fuel.

Also my boost gauge is at 15 for vacuum when it first starts and slowly goes to 0 and stays there. It won't make boost. It actually made vacuum as the rpm's climbed. I have the boost bypass teed with my frps on the BOTTOM boost port. I understand this port only sees boost. And my air fuel goes from super lean at initial start up to super rich just before it dies. I understand that I should have a functioning pcv valve on the drivers side? Could this be part of my problem?
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 09:32 PM   #2
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.13 per day
Default

Quote:
Originally Posted by lilmarauder View Post
I buttoned up everything today and I fired the car up and no good. It won't idle, it has a horrible miss, it smooths out as it revs up to try to stay alive but it will barely run. The pass side pcv is holowed out, and the drivers side is hooked up to the back of the blower. The car sounds like its running on 4 spark plugs. I pulled a plug out and it was covered in fuel.

Also my boost gauge is at 15 for vacuum when it first starts and slowly goes to 0 and stays there. It won't make boost. It actually made vacuum as the rpm's climbed. I have the boost bypass teed with my frps on the BOTTOM boost port. I understand this port only sees boost. And my air fuel goes from super lean at initial start up to super rich just before it dies. I understand that I should have a functioning pcv valve on the drivers side? Could this be part of my problem?
Haha I pm'ed you before you even posted this.
Im a sniper.
__________________
03 Marauder Whipple 3.4 [email protected] 715rwhp/655rwtq
03 Blue Marauder TurboCharged 620rwhp/626rwtq
93 Town Car 4V/Whipple 2.9 700rhwp/606rwtq
03 Black Marauder DD
1959 Cadillac!
Zack is offline   Reply With Quote
Old 04-08-2013, 11:23 PM   #3
No Fucks Have Been Given
 
02BlueGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Now apearing in Hanover Park
Posts: 9,918
Casino cash: $10615940
2.38 per day
Default

Double check your plug wires to ensure you didn't mix them up. Just a simple first step
__________________
2002 GP GT....Slowly Getting Slower

DD racing is the best, DD racing is the Fastest

President of No Fucks Given Racing, a subdivision of DDR.
02BlueGT is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 12:03 AM   #4
S/C RWHP ADDICT!!!!!!!!!!!
 
MOTOWN's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: ATLANTA
Posts: 35
Casino cash: $4665300
0.01 per day
Default

Quote:
Originally Posted by 02BlueGT View Post
Double check your plug wires to ensure you didn't mix them up. Just a simple first step
What plug wires its a Marauder
MOTOWN is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 06:03 AM   #5
God Speed Blues Brother
 
SC Cheesehead's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 273
Casino cash: $4753900
0.08 per day
Default

Quote:
Originally Posted by MOTOWN View Post
What plug wires its a Marauder
What he said....
SC Cheesehead is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 06:20 AM   #6
 
musclemerc's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 554
Casino cash: $7378400
0.16 per day
Default

I hope you swapped the plugs and got new copper gapped at the correct height for the SC, Get another FRPS sensor and swap it when you get a chance. Check for vacuum/boost leaks them move forward from there.

Get an EV-111 Motorcraft pcv valve installed asap.
__________________
TVS Powered Marauder
musclemerc is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 06:22 AM   #7
 
musclemerc's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 554
Casino cash: $7378400
0.16 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Zack View Post
Haha I pm'ed you before you even posted this.
Im a sniper.
Digging the new avitar Zack
musclemerc is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 07:07 AM   #8
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

Yea new plugs gapped at .032
They are ngk tr6 I believe

Didn't have a pcv valve in the drivers side. Just the hose nipple.

The passenger side pcv is hollowed out, and connected to the intake tube. Is this correct?

Coils are plugged in the correct order. I wish it was just a coil.
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 07:15 AM   #9
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

Also just found out my iac is mounted backwards. The connector is facing my steering wheel, not the pass side fender.

My biggest concern is how the vacuum starts off at 15 then drops to 0 in about 5 seconds
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 07:18 AM   #10
I eat dirt
 
ilikemtb999's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Denver, CO
Posts: 68,382
Casino cash: $29958000
15.97 per day
Default Supercharger startup fail

Quote:
Originally Posted by 02BlueGT View Post
Double check your plug wires to ensure you didn't mix them up. Just a simple first step
__________________
85 blazer.........turbo, 1 ton axles, some stuff
70 Buick GS.......resurrection in progress
10 Tahoe SSV lowered Baja edition
14 Caprice PPV woop woop
ilikemtb999 is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 09:48 AM   #11
No Fucks Have Been Given
 
02BlueGT's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Now apearing in Hanover Park
Posts: 9,918
Casino cash: $10615940
2.38 per day
Default

Quote:
Originally Posted by 02BlueGT View Post
Double check your plug wires to ensure you didn't mix them up. Just a simple first step
Quote:
Originally Posted by ilikemtb999 View Post
These are COP/CNP? Hmmm, I'm surprised and tech after 91 is on a panther, my bad, flame away.
02BlueGT is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 10:00 AM   #12
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

No worries. Any positive input is greatly appreciated at this point
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 10:23 AM   #13
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

Just fired it up again. Still running like crap. Doused it with carb cleaner and it didn't rev up. I'm still making more vacum as it revs up
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 10:26 AM   #14
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.13 per day
Default

Take pics of all of the lines, routing etc...
Zack is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 10:56 AM   #15
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail






I'm at a loss here
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 11:00 AM   #16
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail



My maf wires are spliced correctly
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 11:02 AM   #17
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.13 per day
Default

LOL your TPS is backwards too.
Try that first!

VERY IMPORTANT!!!!
1quick and Chester Copperpot like this.
Zack is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 11:07 AM   #18
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

I just tried it again and this time I unplugged each fuel injector. One at a time on the drivers side and it ran no different. But the plugs are wet.
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 11:09 AM   #19
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.13 per day
Default

Quote:
Originally Posted by lilmarauder View Post
I just tried it again and this time I unplugged each fuel injector. One at a time on the drivers side and it ran no different. But the plugs are wet.
In case you didnt see, your TPS is backwards!
1quick likes this.
Zack is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 11:45 AM   #20
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

Ok changing that now
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 11:51 AM   #21
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

I might put my stock injectors in to see if it changes anything. Since nothing changed when I unplugged the ones in it
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 11:54 AM   #22
 
1quick's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: coal city
Posts: 19,222
Casino cash: $142047447
4.59 per day
Default

What injectors do you have and what is it tuned for? The tps will for sure make your car run like shit
__________________
2016 GT 5.slow
1quick is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 12:54 PM   #23
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.13 per day
Default

Its time to ohm the wires and make absolutely sure they were extended correctly.
Shit does happen.
Zack is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 12:54 PM   #24
 
lilmarauder's Avatar
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 53
Casino cash: $5336900
0.02 per day
Default Re: Supercharger startup fail

I've got the tps connector facing the pass side fender. No change. Started with 39 pounders, put the stock ones back in and no change with both n/a and blower tunes
lilmarauder is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2013, 12:55 PM   #25
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.13 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Zack View Post
Its time to ohm the wires and make absolutely sure they were extended correctly.
Shit does happen.
Verify the TPS is .9x at rest and ramps up when the throttle is opened. You can do this with the KOEO (key on engine off)
Zack is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 02:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
no new posts