Forum Register TCG Mobile Casino Live Posting Feed Garage Arcade Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   The Chicago Garage > The Garage > TCG Technical > GM Tech & Discussion

User Tag List

Like Tree17Likes
  • 1 Post By lastls1
  • 6 Post By Chester Copperpot
  • 2 Post By EmersonHart13
  • 2 Post By EmersonHart13
  • 1 Post By Jmac_LS1
  • 1 Post By Chester Copperpot
  • 3 Post By IDAFC21
  • 1 Post By Jmac_LS1

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 04-15-2015, 01:21 PM   #1
That383GOAT
 
Jmac_LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cicero
Posts: 18
Casino cash: $4625300
0.01 per day
Default 2004 GTO IN MASSIVE TROUBLE

So the 2004 ls1 a4 gto I own was ruining strong just needed a tune and to be finally put together and then bam the issue happened again it cranks but I have no injector pulse or spark from any coil packs I have checked all fuses and relays changed the cam and crank sensor tried 2 different computer including a 4 wire hookup stand alone computer and fixed the ignition since I found out about the ignition lockout issues these cars have I've been throwing tons of time money and a few tears at her and she just won't start I wanna really get this car going but I have very little funds and tools
__________________
Jmac_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 01:40 PM   #2
 
lastls1's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 9,769
Casino cash: $62807200
4.56 per day
Default

That Def sounds like an anti theft issue since there is no spark or fuel. My first option would have been cam or crank signals but you already changed those. Do you have a scanner or anyone you know that has a scanner that could possibly see any anti theft codes stored or pending?
Jmac_LS1 likes this.
lastls1 is online now   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 01:43 PM   #3
TCGs Far Right Leader
 
Chester Copperpot's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Shithole, IL
Posts: 29,070
Casino cash: $6567400
8.66 per day
Default

Check the harness behind the glove box (BCM is found there). It's a very well known issue that that harness gets cut by the plastic it sits up against.
Chester Copperpot is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 02:02 PM   #4
Chevy Humper
 
EmersonHart13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 44,899
Casino cash: $53165000
10.25 per day
Default

What Carter said. That BCM cabling does goofy shit.
IDAFC21 and Jmac_LS1 like this.
EmersonHart13 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 02:23 PM   #5
Chevy Humper
 
EmersonHart13's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 44,899
Casino cash: $53165000
10.25 per day
Default

Check your body control module (BCM) wires, everybody. - LS1GTO.com Forums
EmersonHart13 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 04:43 PM   #6
That383GOAT
 
Jmac_LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cicero
Posts: 18
Casino cash: $4625300
0.01 per day
Default

I will most definitely check the bcm wiring
EmersonHart13 likes this.
Jmac_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 04:44 PM   #7
That383GOAT
 
Jmac_LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cicero
Posts: 18
Casino cash: $4625300
0.01 per day
Default

Also I don't not have access to a scanner but I do know the security issue was also resolved after programming the new fob
Jmac_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 05:30 PM   #8
TCGs Far Right Leader
 
Chester Copperpot's Avatar
 
Join Date: May 2010
Location: Shithole, IL
Posts: 29,070
Casino cash: $6567400
8.66 per day
Default

I should add for the link above, it gets cut by the sheet metal and can short out a couple wires at once.
EmersonHart13 likes this.
Chester Copperpot is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 05:37 PM   #9
 
Shibby50's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Braidwood, IL
Posts: 4,968
Casino cash: $19477725
1.20 per day
Default

If you're not getting either try another crank sensor I've gotten bad ones straight out of the box before. Put the old one back in and fired right up
__________________
You're lucky that 100 shot of bbq didnt blow the welds on your nugget box!
Shibby50 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2015, 07:06 PM   #10
WOW.
 
IDAFC21's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Avondale, AZ
Posts: 38,984
Casino cash: $111377529
8.78 per day
Default

Quote:
Originally Posted by EmersonHart13 View Post
What Carter said. That BCM cabling does goofy shit.

Not to get off topic, but from the time I bought my car my rear defogger would NEVER turn off, no matter what you did, or at least the light for it wouldnt. it was always on. Finally one day i went in and taped up my bcm cable, light went off, and turned on and off normally w/ the button.
__________________
2014 ///M235i_____________________________________________ _____2004 Monaro
IDAFC21 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2015, 08:17 PM   #11
That383GOAT
 
Jmac_LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cicero
Posts: 18
Casino cash: $4625300
0.01 per day
Default

Got a mechanic coming 9am tomorrow problem should hopefully b fixed
EmersonHart13 likes this.
Jmac_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2015, 12:55 AM   #12
. .
 
boostedguy05's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 20,535
Casino cash: $23093000
6.55 per day
Default

So... I hope this got fixed, and you got to spend this beautiful day driving this car.
__________________
Quote:
Originally Posted by Mike K View Post
You're either a barely functioning idiot or you're a brilliant genius. I must study you.
boostedguy05 is online now   Reply With Quote
Old 04-19-2015, 01:52 PM   #13
$ AIN'T NO PITY IN C-NOTE CITY $
 
Breze84's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Chi-Town....
Posts: 3,026
Casino cash: $7016200
0.93 per day
Default

More then likely the BCM... BUT never rule out a shitty old battery with bad cells. I have seen some goofy shit happen electronically with a bad battery.
__________________
2001 Torch Red Built Forged 427ci LS7 RPM VI 4L65E swap / RPM Diff Z0SLOWWWWWWER.
2001 Black Cam/Bolton Z0SLOWWWWWW... SOLD
2004 Anniversary W40 M6 GTO 425/396 11.80 @ 116... SOLD
1987 WE4 T-Type GN...SOLD

Breze84 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 08:19 AM   #14
That383GOAT
 
Jmac_LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cicero
Posts: 18
Casino cash: $4625300
0.01 per day
Default

Quote:
Originally Posted by boostedguy05 View Post
So... I hope this got fixed, and you got to spend this beautiful day driving this car.
Man I could only hope so I got a lot of sh*t talkers on my ass right now that need 2 have they're ass dragged down the 1320 so far though everything looks as it's a wiring issue somewhere behind the dash so that's coming out today to locate the issue then we will be switching to a stand alone system
Jmac_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 08:36 AM   #15
 
rz79's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,586
Casino cash: $11184090
0.98 per day
Default

Don't forget to double clutch....
__________________
Im good at making money, im even better at spending it...
rz79 is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 09:37 AM   #16
 
lastls1's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 9,769
Casino cash: $62807200
4.56 per day
Default

Did your GTO ever have the Cluster replaced? I know my 04 GTO had to have it done. The cluster would randomly go all crazy. Throw ABS and Check engine lights. The gauges would go all over the place while driving. I was told it was the cluster and some wiring behind it. I have no idea if it could cause the issue your having, but stranger things have happened with electricity.
lastls1 is online now   Reply With Quote
Old 04-20-2015, 06:28 PM   #17
That383GOAT
 
Jmac_LS1's Avatar
 
Join Date: Feb 2015
Location: Cicero
Posts: 18
Casino cash: $4625300
0.01 per day
Default

Quote:
Originally Posted by lastls1 View Post
Did your GTO ever have the Cluster replaced? I know my 04 GTO had to have it done. The cluster would randomly go all crazy. Throw ABS and Check engine lights. The gauges would go all over the place while driving. I was told it was the cluster and some wiring behind it. I have no idea if it could cause the issue your having, but stranger things have happened with electricity.
No I just installed an overlay that's about it but it's goin 2 a shop within the next week or so the guys giving me a deal on the work so I might as well let them figure out the headache lol
Jmac_LS1 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 12:08 AM   #18
You're a waste of my gas...
 
chry*bmb's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: TN
Posts: 5,178
Casino cash: $8954571
1.26 per day
Default

Hey, I may be remembering wrong, but I could've swore there was a 2005 TSB for my BCM. What I had to do? Hell if I remember, but I friggin have a 6 digit number saved in my contacts under "BCM," so I must've done something! Lol (sorry, major memory problems )
__________________

therealchrybmb




2005 Pontiac GTO/Monaro VZ with an obnoxious exhaust...
chry*bmb is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2015, 12:21 AM   #19
You're a waste of my gas...
 
chry*bmb's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: TN
Posts: 5,178
Casino cash: $8954571
1.26 per day
Default

Maybe this can help? I liked this place...

http://www-odi.nhtsa.dot.gov/owners/...rod_ids=202640
chry*bmb is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 06:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
no new posts