User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 09-05-2009, 03:22 PM   #1
agentorange's Avatar  
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
 
agentorange's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
Casino cash: $4830300
0.01 per day
Default changed plugs car wont run!

put new ngk tr6 plugs gapped at .035 in now it starts but sounds like its running on 3 cyl and dies out wont idle anyone have any sug. thanks
agentorange is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 03:34 PM   #2
teamstorm02's Avatar  
Join Date: Oct 2006
Posts: 700
 
teamstorm02's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 700
Casino cash: $4879800
0.15 per day
Default

i have mine gapped at .025
__________________

2012 PW Brembo 5.0
2011 RR 5.0
2011 Shelby GT500
2007 Mustang GT
teamstorm02 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 04:33 PM   #3
Flatliner's Avatar
I'm kind of a big deal...
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 35,000
I'm kind of a big deal...
 
Flatliner's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 35,000
Casino cash: $4724500
6.20 per day
Default

+1 make sure yoour coil packs are snapped on the plugs as well.
__________________
Hold tight cause the show is not over...

2003 DSG Mustang Cobra gone, but never forgotten
"shadow games got sold as a package with car"

UN-DRRRT'D

----------------
RIP my friends... Riski - Dana - Fritz
Flatliner is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 04:35 PM   #4
Wiked03's Avatar
CSVT OG
 
Join Date: Mar 2004
Location: Louisville, KY
Posts: 29,342
CSVT OG
 
Wiked03's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Louisville, KY
Posts: 29,342
Casino cash: $4835900
5.19 per day
Default

And make sure all the harness to each coil is plugged in
Wiked03 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 04:40 PM   #5
agentorange's Avatar  
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
 
agentorange's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
Casino cash: $4830300
0.01 per day
Default

its throwing codes ignit. e-f-g-h could .035 be to much gap?
agentorange is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 04:49 PM   #6
Wiked03's Avatar
CSVT OG
 
Join Date: Mar 2004
Location: Louisville, KY
Posts: 29,342
CSVT OG
 
Wiked03's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Louisville, KY
Posts: 29,342
Casino cash: $4835900
5.19 per day
Default

improper gap should not throw codes... something is not connected correctly
Wiked03 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 06:13 PM   #7
teamstorm02's Avatar  
Join Date: Oct 2006
Posts: 700
 
teamstorm02's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 700
Casino cash: $4879800
0.15 per day
Default

you may have mixed up the connections for the coilpacks which to my knowledge would mess up the firing sequence
teamstorm02 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 06:28 PM   #8
Frodo's Avatar  
Join Date: Jun 2009
Posts: 6,564
 
Frodo's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 6,564
Casino cash: $4610000
1.76 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Flatliner View Post
+1 make sure yoour coil packs are snapped on the plugs as well.
Quote:
Originally Posted by Wiked03 View Post
And make sure all the harness to each coil is plugged in
Quote:
Originally Posted by Wiked03 View Post
improper gap should not throw codes... something is not connected correctly
Quote:
Originally Posted by teamstorm02 View Post
you may have mixed up the connections for the coilpacks which to my knowledge would mess up the firing sequence
+1...check all of the above...
Frodo is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 06:34 PM   #9
Bob_Kurgan's Avatar
Flyin_Hawaiin
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,013
Flyin_Hawaiin
 
Bob_Kurgan's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,013
Casino cash: $4611400
0.57 per day
Default

thats 1 whole side of the motor throwing codes.. i would see if you disconnected a main harness to that side of the motor.
__________________
Built by Kurgan Motorsports
Tuned by Kurgan Motorsports
4.75 @ 152 on 275 D.R.

Living large in NE Georgia...
Bob_Kurgan is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 07:28 PM   #10
Zack's Avatar
4 Doors 4 Life
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.12 per day
Default

Quote:
Originally Posted by teamstorm02 View Post
you may have mixed up the connections for the coilpacks which to my knowledge would mess up the firing sequence
That is impossible to do.

100% impossible!
__________________
03 Marauder Whipple 3.4 [email protected] 715rwhp/655rwtq
03 Blue Marauder TurboCharged 620rwhp/626rwtq
93 Town Car 4V/Whipple 2.9 700rhwp/606rwtq
03 Black Marauder DD
1959 Cadillac!
Zack is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2009, 07:41 PM   #11
agentorange's Avatar  
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
 
agentorange's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
Casino cash: $4830300
0.01 per day
Default

Thanks guys im going to start over again and check everything!
agentorange is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 03:15 AM   #12
about2bite's Avatar
SVTNProgress
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 189
SVTNProgress
 
about2bite's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 189
Casino cash: $4610300
0.04 per day
Default

It has nothing to do with the gap, I'd look into the harness connections as Bob stated since it's the whole side. .035 should be fine, I gap mine at .032 and am running 19#s
__________________
A few bolt ons
about2bite is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 10:04 AM   #13
teamstorm02's Avatar  
Join Date: Oct 2006
Posts: 700
 
teamstorm02's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 700
Casino cash: $4879800
0.15 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Zack View Post
That is impossible to do.

100% impossible!
...im sure someone has done it somewhere
teamstorm02 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 10:57 AM   #14
Zack's Avatar
4 Doors 4 Life
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.12 per day
Default

Quote:
Originally Posted by teamstorm02 View Post
...im sure someone has done it somewhere
Impossible.
The wiring harness is set in a rigid plastic channel and you can only plug the correct connector to the correct COP.
Zack is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 01:32 PM   #15
qwik01cobra's Avatar
built,novi2k,t56,solid
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 6,177
built,novi2k,t56,solid
 
qwik01cobra's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 6,177
Casino cash: $4752800
1.23 per day
Default

Quote:
Originally Posted by teamstorm02 View Post
you may have mixed up the connections for the coilpacks which to my knowledge would mess up the firing sequence
__________________



06' TBSS daily driver, 05' GSXR 1000, and the one and only QWIK01COBRA aka F16 fighter jet nut clipper


-Chad-
qwik01cobra is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 08:14 PM   #16
Dana's Avatar
Bluesmobile
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Bluesmobile
 
Dana's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Casino cash: $4610000
0.46 per day
Default

First, yes you can mistakenly interchange two adjacent coil pacs. It's not easy, but it can be done.

The problem probably lies at the rear of the coil cover, near the back of the valve cover. Check where the wires enter the plug area, where the coil cover fits against the head and the loom. You probably pinched some of the wires in the loom. The grommet must fit into the recess in the coil cover and the valve cover.
__________________
Whipple Tuned by HBH, Raptor Shift Light, BilletFlow stuff, Solid Axle w/3.73, etc, etc, etc...
Dana is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 09:06 PM   #17
ChromeCobra's Avatar  
Join Date: Nov 2005
Posts: 15,999
 
ChromeCobra's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 15,999
Casino cash: $5264200
3.19 per day
Default

hmmm
ChromeCobra is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 08:12 AM   #18
agentorange's Avatar  
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
 
agentorange's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
Casino cash: $4830300
0.01 per day
Default

ok at 1:30am we fig. out 3 of the 4 coil paks on the driver side are not firing prop.1 not at all the other 2 intermit.so it looks like im going to replace all the paks any thoughts (stock ford) or GMS or Accel?Thanks guys (this is turning into the most expensive spark plug change in history)!
agentorange is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 08:50 AM   #19
Zack's Avatar
4 Doors 4 Life
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
4 Doors 4 Life
 
Zack's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: NW Indiana
Posts: 6,295
Casino cash: $8049900
1.12 per day
Default

Quote:
Originally Posted by agentorange View Post
ok at 1:30am we fig. out 3 of the 4 coil paks on the driver side are not firing prop.1 not at all the other 2 intermit.so it looks like im going to replace all the paks any thoughts (stock ford) or GMS or Accel?Thanks guys (this is turning into the most expensive spark plug change in history)!
I think you are throwing money at the car but not solving the real problem.\

Look for the pinched wires! You may have even broke a wire inside the sheathing, so good luck in the search.
Zack is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 09:01 AM   #20
Bob_Kurgan's Avatar
Flyin_Hawaiin
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,013
Flyin_Hawaiin
 
Bob_Kurgan's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,013
Casino cash: $4611400
0.57 per day
Default

i agree on a pinched wire.. too much of a coincidence that the entire side of the motor is throwing misfire codes and all that was done was plugs changed..
Bob_Kurgan is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 09:11 AM   #21
Dana's Avatar
Bluesmobile
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Bluesmobile
 
Dana's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Casino cash: $4610000
0.46 per day
Default

There is almost no reason for 3 or 4 coil paks to fail at the same time, particularly on the same bank.
You have to look for the common point between all of them for the source of the problem.
There is one common wire that feeds all of the coils +12v on each bank and each coil has a ground (-12v) wire that is controlled by the PCM. These are all in the loom that exits the plug well at the rear of the coil cover.
If you did nothing else but change the plugs immediately before this problem started, then concentrate on what you did. Pull the plugs if you have to, to make certain they weren't damaged during the install.
Check for +12v at each coil. One terminal on each coil pak should have +12v at all times.
Check for short to ground or open circuit if it isn't present.
The other wire found on the connector at the coil pak is the one controlled by the PCM. If you have to, disconnect the connector at the PCM and check for continuity from the coil pak end of the wire to the connector at the PCM.
Dana is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 09:14 AM   #22
Dana's Avatar
Bluesmobile
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Bluesmobile
 
Dana's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Casino cash: $4610000
0.46 per day
Default

One additional thought.
Try running the car without the coil pak cover installed and see what happens.

Make certain that the coil paks are pushed onto the plugs completely.
Dana is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 09:22 AM   #23
Dana's Avatar
Bluesmobile
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Bluesmobile
 
Dana's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 2,619
Casino cash: $4610000
0.46 per day
Default

As far as replacement coils, the stock units are about as good as you're going to get. There are aftermarket pieces, but from what I have seen of them, they don't show any improvement over the stock pieces.

Accel was a good brand, but are now made in China. Take that for what its worth.

There are probably some that will argue this point, but until I'm shown concrete evidence of a gain that is significant enough to warrant the high price of aftermarket units (GMS in particular), I'll stick with the Ford units.
Dana is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 09:26 AM   #24
Bob_Kurgan's Avatar
Flyin_Hawaiin
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,013
Flyin_Hawaiin
 
Bob_Kurgan's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 3,013
Casino cash: $4611400
0.57 per day
Default

+2 on ford only Coil packs and also running with the coil covers off.
Bob_Kurgan is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2009, 11:18 AM   #25
agentorange's Avatar  
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
 
agentorange's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 55
Casino cash: $4830300
0.01 per day
Default

well that was it! i replaced 3 on the driver side it runs great, i swear this car has a mind of its own everytime i touch it it turns to [email protected]!thank you guys for all your help! Brad
agentorange is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
no new posts