User Tag List

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-04-2010, 03:55 PM   #1
machausta's Avatar
Insert user title here
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Insert user title here
 
machausta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Casino cash: $5178275
0.28 per day
Default 4.6 misfire



Ok, I'm getting pissed off about this issue.

Driving to work last week the car started to misfire about 15 minutes into my commute, I grab the xcal and it read P1132 LACK OF SWT RICH

So I checked plugs, wires, etc...and pulled the MAF because I've suspected for awhile it was an issue, the misfire went away through the RPM range but the car barely idled. Replaced the MAF with another KNOWN GOOD unit from another 95 T-Bird 4.6. Car seemed to be a lot better the next day, until about 15 minutes into driving when the misfire returned. I drove to work and pulled codes again P1131 LACK OF SWT LEAN P1132 LACK OF SWT RICH

Both codes are HO2S1, so I instantly assume its the O2 sensor on bank 1 (drivers side)

Replaced

Car idled like shit this morning, first time driving since I put in the new O2.

Pulled the ECU fuse, plugged it back in, still misfiring -- P1132 P1131 both returned.

WTF???
__________________
2011 Dodge Durango Crew 5.7L

Quote:
Originally Posted by Stink Star Productions View Post
WELL PUT, A GM WILL RUN LIKE SHIT LONGER THAN ANY OTHER CAR RUNS
machausta is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 04:05 PM   #2
greasy's Avatar
I Haz New Teknologee
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Litter Box
Posts: 28,582
I Haz New Teknologee
 
greasy's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: The Litter Box
Posts: 28,582
Casino cash: $109025000
6.44 per day
Default

Do you have coil packs or COP?
greasy is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 04:28 PM   #3
machausta's Avatar
Insert user title here
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Insert user title here
 
machausta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Casino cash: $5178275
0.28 per day
Default

Coil packs, I have another one I can try out...
machausta is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 06:49 PM   #4
Dasfinc's Avatar
Mrrrrstang.
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wheaton, IL
Posts: 20,476
Mrrrrstang.
 
Dasfinc's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wheaton, IL
Posts: 20,476
Casino cash: $46427559
4.72 per day
Default

Ditch the stock exhaust *you know you want to*, Ditch all the cats, Tune out the EGR system and rear O2's if you have them.

If you STILL HAVE cats, You have probably destroyed them with the tune/abuse/headswap/etc on stock nearing 100K system.
__________________
19 WRX STI, 13 Mustang GT Premium Vert', 03 Suburban, 99 Ranger (V8 Swap Project).
Dasfinc is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 06:50 PM   #5
SaturdaysGS's Avatar  
Join Date: Jul 2007
Location: Chicago (Southside)
Posts: 4,105
 
SaturdaysGS's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Chicago (Southside)
Posts: 4,105
Casino cash: $15528818
0.93 per day
Default

Maybe I misread, but does the car misfire then throw a code or throw a code then misfire? Or does the code and misfire happen at the same time?
__________________
12 Tahoe PPV
04 Grand Prix GTP Comp G - Turbo'd
SaturdaysGS is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 09:22 AM   #6
machausta's Avatar
Insert user title here
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Insert user title here
 
machausta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Casino cash: $5178275
0.28 per day
Default

The misfire is setting off the code. Its not the coil pack, and the car runs perfect when cold, after about 15 minutes of driving its misfiring constantly. I do have a cat that rattles, but it seems to be normal temperature-wise and the car is always fine above 2500 rpms...
machausta is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 09:24 AM   #7
machausta's Avatar
Insert user title here
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Insert user title here
 
machausta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Casino cash: $5178275
0.28 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Dasfinc View Post
Ditch the stock exhaust *you know you want to*, Ditch all the cats, Tune out the EGR system and rear O2's if you have them.

If you STILL HAVE cats, You have probably destroyed them with the tune/abuse/headswap/etc on stock nearing 100K system.
What EGR/Rear O2s? They were tuned out with the headswap.

Again I would think the car would drag ass when you step on it, but instead its perfectly fine.
machausta is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 10:09 AM   #8
Dasfinc's Avatar
Mrrrrstang.
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wheaton, IL
Posts: 20,476
Mrrrrstang.
 
Dasfinc's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wheaton, IL
Posts: 20,476
Casino cash: $46427559
4.72 per day
Default

Quote:
Originally Posted by 95TBirdLX View Post
What EGR/Rear O2s? They were tuned out with the headswap.

Again I would think the car would drag ass when you step on it, but instead its perfectly fine.
Could still be the cats *shrugs*

Check plugs/wires/pack
Dasfinc is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 10:19 AM   #9
Turbocharged400sbc's Avatar
Welllllllllll ya knowwwwwww.....
 
Join Date: Jun 2007
Location: hangover park IL
Posts: 26,499
Welllllllllll ya knowwwwwww.....
 
Turbocharged400sbc's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: hangover park IL
Posts: 26,499
Casino cash: $46588000
5.96 per day
Default

injector clogged/streaming/sticking?

maybe swap injectors to the other bank and see if the codes switch over to bank2
__________________
Double D Racing: Over-engineered and under-funded
Schlimbuilt: 32 orders of magnitude above "good enough"
https://drive.google.com/file/d/15tJ...ew?usp=sharing
04 GTP clone, a nice heap
84 Cressida waGN 3800jz-gte swapped scrap pile
68 F250 camper special 390fe/np435/d60...EFI 460/5spd ZF someday
94 Olds 442 (462ci-4wd-2 engines) new chassis underway... L67/4t80e^[email protected]
Quote:
Originally Posted by Wolfman View Post
3800>all other technology ever
Turbocharged400sbc is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2010, 01:16 PM   #10
machausta's Avatar
Insert user title here
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Insert user title here
 
machausta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Casino cash: $5178275
0.28 per day
Default

Quote:
Originally Posted by Turbocharged400sbc View Post
injector clogged/streaming/sticking?

maybe swap injectors to the other bank and see if the codes switch over to bank2
Will try that tonight.
machausta is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2010, 10:45 AM   #11
machausta's Avatar
Insert user title here
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Insert user title here
 
machausta's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Kingsport, TN
Posts: 1,019
Casino cash: $5178275
0.28 per day
Default

Update: Cleaned up my grounds and the problem is 95% gone. Still a very slight studder at low idle/rpms but tons better than what it was. Could actually drive the car in overdrive on the interstate today.
machausta is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 05:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.
no new posts