The Chicago Garage

Forum Register Members Casino Live Posting Feed Garage Arcade iTrader Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read
Go Back   The Chicago Garage > The Garage > TCG Technical
jokerz=

User Tag List

Like Tree1Likes
  • 1 Post By JDHedman

Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 10-18-2016, 11:04 AM   #1
 
Ryan02Stang's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Mount Prospect
Posts: 3,303
Casino cash: $39309000
0.72 per day
Mentioned: 32 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default Remote start for car with push button start

I'd like to add a remote start to my 2012 MKS. I used to have a 96 Blazer that I installed a $60 Viper remote start, but that car was much more "simple" so it was overall a pretty straight forward process.

I've been looking at the one below since it offers a small one button fob, so I don't have to carry around 2 big fobs, since I'll still have to use the Lincoln fob for push to start.

My question is, will I need to install some other module or interface to get this to work with a push to start? On my Blazer, I had to put the key in the ignition, turn it to "on" and I could just drive away. Not sure how this would work with a push button start.

Appreciate any input.

Viper 4816V Remote start system with 2-way remotes at Crutchfield.com
__________________
2015 Ford Explorer Sport
2012 Lincoln MKS Ecoboost
2002 Mustang GT
Ryan02Stang is online now   Reply With Quote
Old 10-18-2016, 01:15 PM   #2
 
boost21's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,769
Casino cash: $8830200
0.73 per day
Mentioned: 21 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

I dont know what all is involved but I know on my 13' caddy with a push button they were able to integrate remote start to the factory remote and it was extremely easy because of the push start. I don't know if it varies by manufacture but it sounded like it was just some sort of programming and a module.
__________________
Not cool enough for a crew racing

04 cam only svt cobra
02 4v swapped camaro ss

boost21 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2016, 02:14 PM   #3
 
Ryan02Stang's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Mount Prospect
Posts: 3,303
Casino cash: $39309000
0.72 per day
Mentioned: 32 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by boost21 View Post
I dont know what all is involved but I know on my 13' caddy with a push button they were able to integrate remote start to the factory remote and it was extremely easy because of the push start. I don't know if it varies by manufacture but it sounded like it was just some sort of programming and a module.
Thats how many of the 13+ Fords are. Every one of then is actually built with a remote start, its just a matter of being activated or not. I know people that have brought their Explorers in that did not have remote start when they bought it, and its as simple as getting a new fob and having it activated...for like $500...LOL.

I don't think my MKS is in the same boat, as the dealer actually has to install a remote start and I end up with two fobs.
Ryan02Stang is online now   Reply With Quote
Old 10-18-2016, 07:23 PM   #4
DRRRT PROSPECT
 
10thSVT_03's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,480
Casino cash: $12231100
0.51 per day
Mentioned: 4 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

I had my Lexus done at Frys
__________________


**Tuned by Tim @ Modular Powerhouse/Mr. Norms Garage **
10thSVT_03 is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2016, 08:49 PM   #5
" The Remote Start Guy "
 
JDHedman's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Algonquin
Posts: 6,184
Casino cash: $8544600
2.19 per day
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

You will need a bypass.

https://www.amazon.com/Audiovox-FLCA.../dp/B002NENP8U

Only other thing you should need other than the bypass and remote start is a 1N4001 diode
Ryan02Stang likes this.
__________________


1999 Jeep XJ- 6.5" lift 35s
2000 Camaro - it's a slow money pit
2005 Duramax LLY DD work truck
JDHedman is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2016, 09:51 PM   #6
 
Turtle's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 564
Casino cash: $9997400
0.26 per day
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Speaking of remote starters... do we have a install guy on the board or a sponsor?
Turtle is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2016, 01:54 AM   #7
" The Remote Start Guy "
 
JDHedman's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Algonquin
Posts: 6,184
Casino cash: $8544600
2.19 per day
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

I do installs but my back is all fucked up right now. Hopefully I will be back at it in a few weeks
JDHedman is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2016, 10:45 AM   #8
 
Ryan02Stang's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Mount Prospect
Posts: 3,303
Casino cash: $39309000
0.72 per day
Mentioned: 32 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by JDHedman View Post
You will need a bypass.

https://www.amazon.com/Audiovox-FLCA.../dp/B002NENP8U

Only other thing you should need other than the bypass and remote start is a 1N4001 diode
Appreciate the input!
Ryan02Stang is online now   Reply With Quote
Old 10-23-2016, 11:44 AM   #9
 
Turtle's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 564
Casino cash: $9997400
0.26 per day
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by JDHedman View Post
I do installs but my back is all fucked up right now. Hopefully I will be back at it in a few weeks
If u can do it on these new vw with push to start , I can wait.
Turtle is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 11:19 AM   #10
 
Blownbyyou's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,003
Casino cash: $6328548
0.61 per day
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

You know you can add a remote start to your car for like 100 bucks using your factory key fob....
Blownbyyou is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 09:08 PM   #11
 
torquelover's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 454
Casino cash: $8127800
0.33 per day
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

What's the best route if you don't want to use your factory fob? No way my fob will reach the car from my desk/office.
torquelover is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 09:12 PM   #12
" The Remote Start Guy "
 
JDHedman's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Algonquin
Posts: 6,184
Casino cash: $8544600
2.19 per day
Mentioned: 10 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

1 mile 2 way or something like a Viper smart start
JDHedman is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 09:44 PM   #13
 
Blownbyyou's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,003
Casino cash: $6328548
0.61 per day
Mentioned: 6 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by JDHedman View Post
1 mile 2 way or something like a Viper smart start

You can do one fucking mile away? What in the flying fuck...
Blownbyyou is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2016, 10:18 PM   #14
 
torquelover's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 454
Casino cash: $8127800
0.33 per day
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Blownbyyou View Post
You can do one fucking mile away? What in the flying fuck...
Most likely line of sight. 3 mile line of sight is out now.

I'm in a mostly metal and concrete building, no windows, that fully blocks my cell phone. I'm thinking a walk to an outer door will be mandatory unless I go wifi enabled of some sort.
torquelover is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 07:44 AM   #15
 
Turtle's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 564
Casino cash: $9997400
0.26 per day
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Default

Quote:
Originally Posted by Blownbyyou View Post
You can do one fucking mile away? What in the flying fuck...
It's 1 mile clear line of sight. Viper has one and phyton has one, both are the same people. That's the unit I want.
Turtle is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -5. The time now is 09:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.0.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2017 DragonByte Technologies Ltd. Runs best on HiVelocity Hosting.
no new posts